Emlak Danışmanı

Emlak Danışmanı Kimdir?

Emlak danışmanı, gayrimenkul işlemleri ile alakalı düzenlemeler yapan, alıcı ve satıcıları buluşturan ve müzakerelerde onları temsil eden tüm bunları da profesyonel bir şekilde yapan kişidir. 

Günlük yaşamımıza baktığımızda hep bir telaşe ve bir şeyleri yetiştirme peşinde olduğumuz görülecektir. Toplantılar, yetişilmesi gereken yerler, aile buluşmaları, ziyaretler gibi birçok hızlı akış devam ederken satmanız gereken bir gayrimenkul varsa bununla uğraşmak size zor gelebilir. Ayrıca doğrudan satış yapmanın risklerini almayıp bu işi daha profesyonel bir şekilde yaptırmak isteyebilirsiniz. İşte tam bu evrede imdadınıza emlak danışmanları yetişiyor. Bu uzmanlar, belirtilen işleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için hazırdır. Halk arasında emlakçı diye de bilinen bu uzmanlar sayesinde alım ve satım, kiralama vb. işlemlerinizi sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Görev ve sorumlulukları

Emlak danışmanının ilk ve en önemli görevi müşterilerini çok iyi tanımak ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilmektir. Ayrıca emlak danışmanı müşterilerinin ekonomik durumları ile alakalı da tespit yapabilmeli, kira isteğinde olan müşterilerinin mülklerini kiralamalarına yardımcı olmalı ve gayrimenkul satış veya alımında müşterileri ile iletişimi hiç kesmemelidir. Emlak danışmanları, alıcı ve satıcı arasındaki köprüdür. Müşterinin talepleri doğrultusunda alıcıya mülkü tanıtır ve gerekli bilgileri hiçbir ayrıntıyı atlamadan müşteriye aktarır. Alım ya da satış sonrasında gerekli belgelerin düzenlenmesi, kiralanan evle alakalı kira sözleşmesinin hazırlanması ve etkili bir pazarlama stratejisi oluşturma da emlak danışmanının görevlerindendir. Emlak danışmaları müşterilerinin işlemlerinin hukuksal ve etik bakımından yürütülmesinden de sorumludur.

Nasıl Emlak Danışmanı Olunulur?

Emlak danışmanı olabilmek için Emlak ve Emlak Yönetimi ön lisans bölümlerini okuyabilir ya da MEB onaylı Uzaktan Eğitim ile 120 saatlik Emlak Danışmanlığı sertifikasını ve eğitimini alabilir, daha sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş merkezlerden 5. seviye Sorumlu Emlak Danışmanlığı belgesini de alarak iş yeri açabilir ve bu mesleğe adım atabilirsiniz. En az ilkokul mezunu olmak bu sertifikayı almak için yeterlidir.

Bize ulaşın…

19 Mayıs Mahallesi, Bayar Caddesi, No:43/C 34736 Kadıköy/İst

Çalışma Saatleri:
Pts. – Cts.
Sabah-09:00 Akşam: 19:00


Hizmetlerimiz…

Sonuç olarak

Emlakcılık, emlakta satış stratejileri geliştirmek, mülkünüzü potansiyel alıcılara en iyi şekilde sunmanın temelidir. Doğru strateji ve etkili pazarlama, mülkünüzü hızlı ve karlı bir şekilde satmanın önemli adımlarıd

Pazar Araştırması ve Rekabet Analizi


Satış sürecine başlamadan önce, pazarı ve rekabeti iyi bir şekilde analiz etmek önemlidir. Benzer mülklerin fiyatlarını ve özelliklerini araştırarak, mülkünüzün rekabetçi bir fiyatla pazara sunulması sağlanabilir.

Profesyonel Fotoğraflar ve Videolar:


 İlk izlenim önemlidir. Mülkünüzün profesyonelce çekilmiş yüksek kaliteli fotoğrafları ve hatta videoları, potansiyel alıcıların dikkatini çekmenize yardımcı olabilir.

Çevrimiçi Pazarlama


Emlak ilanlarını çeşitli online platformlarda yayımlamak, daha geniş bir alıcı kitlesine ulaşmanın etkili bir yoludur. İlanlarınızı emlak siteleri, sosyal medya ve ilan siteleri gibi platformlarda düzenli olarak güncellemek önemlidir.

En İyi Lüks Gayrimenkul

Bizimle Çalışın

 Bir emlak danışmanıyla çalışmak, satış sürecini yönetmede büyük bir avantaj sağlayabilir.